FEM VISIBLES LES NOSTRES INVESTIGADORES_Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

FEM VISIBLES LES NOSTRES INVESTIGADORES_Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Us convidem a veure els vídeos FEM VISIBLES LES NOSTRES INVESTIGADORES, editats pel CED amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer), en el que les investigadores del Centre expliquen quines són les seves principals línies d’investigació i com van van decidir dedicar-se a la recerca.

Les investigadores participants són: Anna Cabré, Mariona Lozano, Joana M. Pujadas, Elisenda Rentería, Montse Solsona, Rocío Treviño i Pilar Zueras.

FEM VISIBLE LES NOTRES INVESTIGADORES

FEM VISIBLES LES NOSTRES INVESTIGADORES (Versió reduïda)

Anna Cabré. Vídeo

Mariona Lozano. Vídeo

Joana M. Pujadas. Vídeo

Montserrat Solsona. Vídeo
Rocío Treviño. Vídeo

Pilar Zueras. Vídeo

La Demografia és la ciència social que té més en compte a les dones, entre altres coses perquè les variables sexe i edat són básiques en els seus estudis, potser per això és una disciplina amb una important presència d’investigadores, que ha anat creixent des dels anys vuitanta de segle passat. Una anàlisi de l’autoria dels articles de la revista Demography entre 1964 i 2014 (KRAPF, KREYENFELD I WOLF, Demography 2016, 53) mostra que el nombre d’autores és d’un 30%, pujant al 40% en els darrers 4 anys. Al CED les investigadores representen un 38% i les candidates a doctorat un 41%, tot i que és entre el personal de suport a la recerca on es concentra el 73% de dones. Queda feina per fer!

+INFO