Altres activitats

Els membres del projecte XARXES participen a la Nit de la Recerca 2019

Organitza: Ajuntament de Barcelona; Associació Catalana de Comunicació Científica

Lloc: Aula Magna. Edifici històric de la UB (Aribau amb Gran Via de les Corts Catalanes)

Hora: 19:15 - 20:30

El 27 de setembre els membres del projecte XARXES (CVC-CED) participen a la Nit de la Recerca 2019 amb el joc-gamificació “JUGUEM AMB LA HISTÒRIA: Gamificació de la transcripció de fonts demográfico-històriques”.

JUGUEM AMB LA HISTÒRIA: Gamificació de la transcripció de fonts demográfico-històriques prové del projecte XARXES que uneix tecnologia i innovació ciutadana en la construcció de xarxes socials històriques per a la comprensió del llegat demogràfic. Es desenvolupa conjuntament entre el Centre de Visió per Computador (CVC) i el Centre d’Estudis Demogràfics (CED) i té per objectiu desenvolupar eines informàtiques que integrin la visió per computador per a la construcció de xarxes socials històriques a partir de la vinculació de padrons d’habitants dels segles XIX i XX. D’aquesta manera, s’han desenvolupat 3 videojocs que integren algoritmes de reconeixement automàtic de manuscrit. Els usuaris/jugadors validen la tasca dels ordinadors, cosa que fa que l’ordinador vagi aprenent, cada vegada més, com transcriure els manuscrits (Machine learning). Aquesta activitat s’ha pensat que sigui una prova de concepte dels videojocs.

L’activitat consisteix en:
1) Explicació sobre la importància de la integració de les metodologies de la visió per computador en la recollida de fonts històriques.
2) Instal·lació dels videojocs / sessió de joc.
3) Intercanvi / recollida d’impressions entre els jugadors/participants en l’activitat i els científics del projecte.