Altres activitats

Presentació del nou butlletí “Vols entrar (a) la història? Transcripció digital de l’Arxiu Parroquial de Sant Climent de Llobregat”

Organitza: UAB; CED; CVC; Ajuntament i Bisbat de Sant Climent de Llobregat

Lloc: Casal Cultural de Sant Climent de Llobregat

Hora: 00:00 - 00:00

El 26 de febrer, al Casal Cultural de Sant Climent de Llobregat, Joana M. Pujadas presentà dues noves eines de comunicació, dinamització i cohesió del grup de transcriptors-voluntaris del municipi, un a nivell intern, un grup tancat de facebook i, per altra,  l’edició del primer número del butlletí “Vols entrar (a) la història? Transcripció digital de l’Arxiu Parroquial de Sant Climent de Llobregat” que difondrà els resultats del buidatge dels Llibres de Matrimonis i Baptismes de l’Arxiu Parroquial del municipi.

El primer número tracta sobre els “Matrimonis”:  l’onomàstica, l’estacionalitat dels matrimonis, l’estat civil dels contraents i una nota històrica sobre els cognoms compostos.

A la presentació també participaren Miquel Valls i Ester Angulo, co-autors del butlletí juntament amb Albert Esteve, Anna Cabré i Joana M. Pujadas.

Butlleti_matrimoni_sant_climent_llobregat

El Butlletí sorgeix del projecte l’I+D “El tratamiento digital de las fuentes históricas locales. Tres experimentos en “crowsourcing” y acceso fácil” finançat pel Ministerio de Economía y Competitividad (CSO2013-43118-R) i dirigit per Anna Cabré i Joana M. Pujadas.